dilluns, de setembre 06, 2010

Me hago doctor

Ja he dit moltes vegades que l’estereotip dels científics seriosos i aïllats de la resta del món no té res a veure amb la realitat, i en ocasions trobem exemples que en son una bona proba. Aquest Juliol va córrer per tots els laboratoris del país (i de més enllà) una sèrie de vídeos que havien fet uns estudiants de doctorat. Ara està de moda, quan algú acaba la tesi, fer-li una presentació en vídeo dels moments que ha passat durant la tesi. Doncs això és el que ha fet un grup de la U.B. però amb un nivell i una gràcia indiscutibles. De fet, no és exactament un únic vídeo sinó un musical sencer fet de sis parts, en ordre cronològic. La decisió de fer-se doctor, buscar beques i finançament per cobrar un sou, l’entusiasme inicial, l’estada en un laboratori a l’estranger, l’estrès per acabar amb els experiment quan s’acaba la beca i la feinada per escriure la tesi. He llegit que n’hi ha un setè, sobre la defensa de la tesi, però que en ser més personal no l'han fet públic.

Segurament els que no sigueu del món de la ciència no entendreu alguna paraula o algun tecnicisme, però el sentit de tot plegat està claríssim. I us asseguro que, malgrat la conya amb que està fet, sovint és desesperadament real.

A més, està rodat a la facultat on vaig començar a ficar-me en un laboratori, de manera que a mi encara m’ha fet més gràcia.

Si voleu riure (o plorar) una estona, aquí us els deixo.

- 1 - "Me hago doctor"




- 2 - La financiación




- 3 - La ilusión




- 4 - La estancia




- 5 - La histeria




- 6 - La escritura

8 comentaris :

Sergi ha dit...

Pell de gallina, per diversos motius.

El primer és pel realisme, no mancat de conya, però realisme de tot el que diu aquesta canalla.

Un altre motiu és que està gravat en el lloc on jo feia la tesi, que no vaig acabar, així que pots comptar. Tots els espais em sonen, hi he estat milers de cops. Fins i tot he vist en els vídeos a algun conegut, però és clar, de la meva època ja queda poqueta gent, que jovenets tots els que surten!

Brutal el tercer amb la paròdia de les Spice Girls. No era conya això de la pell de gallina.

Només n'he pogut veure tres perquè ara he d'anar a treballar, és clar, com que al final no vaig ser doctor, hehehe...

Al vespre torno a acabar el musical, i a veure si moc contactes per veure el 7è vídeo!!

Clidice ha dit...

M'ho he passat bomba escoltant-los tots! :) com a mínim tenen un gran sentit de l'humor!

Alasanid ha dit...

El primer, per la música, m'ha recordat al hazte industrial.

Si tot va bé jo hauré de començar-me a preocupar per tot això d'aquí a un parell d'anys. Són genials!

Laia ha dit...

Dan... no m'espantis T_T Jo tinc molts dubtes pel que fa a què faré quan acabi al carrera (si ja els tenia per decidir branca!) i no m'havia plantejat fer doctorat perquè no sé si en seré capaç, sortides... etc. És una decisió important. Però en poc temps m'ho ha comentat més d'una persona, i m'ho estava replantejant...

De tota manera, els vídeos són molt catxondos! Molt currats!

Dan ha dit...

XeXu. He he. Els que hi hem passat podem captar molt smatisos. Divertits alhora que cruels...

Clidice. veus com de sentit de l'humor en tenim molt els científics?
:-)

Alasanid- Es la mateixa idea. I seugr que ara sortiran versions arreu.

Laia. No t'espantis... però és bo que sàpigues el pa que s'hi dóna.
En tot cas no dubtis que si vols, pots fer-ho sense problemes. Després de tot, avui en dia no hi ha cap sortida fàcil. En realitat, mai n'hi ha hagut. Sempre cal currar-s'ho a no ser que siguis un fill de papa ric, que aquests sempre ho tenen fàcil.

Elfreelang ha dit...

Genials! són genials! molt però molt bons! les lletres molt ben trobades i apropiades i he flipat amb les imatges...riure si però el transfons no deixa de tenir una certa realitat....gràcies!

Sergi ha dit...

Ara els he acabat de veure, necessito el 7è vídeo ja!! Tinc la pell de gallina encara. És el lab de la Marta Cascante, em sembla, ella surt en un dels vídeos, però no conec a cap d'aquests que semblen molt jovenets, i l'homenatjada tampoc no em sona. Però s'ho van currar un munt, certament. Gràcies per compartir-ho, quins temps aquells...

Palimp ha dit...

Conocía el primero, pero los demás están igual de bien
¡Gracias por compartirlos!