tag:blogger.com,1999:blog-19104957.post162146851938029146..comments2024-02-26T15:29:14.503+01:00Comments on Centpeus: Omega quant?Danhttp://www.blogger.com/profile/00469013884686905229noreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-19104957.post-88666784942739161172008-10-26T17:05:00.000+01:002008-10-26T17:05:00.000+01:00I tant què si! Txorrades les justes, i on hi hagi ...I tant què si! Txorrades les justes, i on hi hagi una bona torradeta de pà amb tomàquet, escalivada i alguna arengada-sardina-anxova de l´escala, que es treguin els suplements amb noms estranys ;-)!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19104957.post-91380433206688343142008-10-16T22:53:00.000+02:002008-10-16T22:53:00.000+02:00dolors. Ei! Gràcies. Benvinguda als comentaris! Si...dolors. Ei! Gràcies. Benvinguda als comentaris! Si has llegit coses antigues del centpeus ja sabràs que no soc partidari especialment de les dietes vegetarianes, però tampoc tenen res de dolent si es fan ben fetes. El que passa és que obliguen a anar amb més compte per evitar desequilibris o carències. Però això de la dieta alcalina, doncs no n'havia sentit a parlar. He mirat algunes pàgines i tot plegat m'ha sonat una mica estrany. El cos disposa de mecanismes per regular el pH i aquest control es fa constantment. No se si la dieta el modificaria gaire ni quina importància pot tenir això. En tot cas, potser per qui tingui problemes d'acidesa pot ser útil a l'hora de pair amb menys problemes. Però francament... no se.Danhttps://www.blogger.com/profile/00469013884686905229noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19104957.post-76890867553822621572008-10-16T20:31:00.000+02:002008-10-16T20:31:00.000+02:00Primer de tot enhorabona pel blog… i pel teu 1r ll...Primer de tot enhorabona pel blog… i pel teu 1r llibre ”Blocs de Ciència”. El teu segon llibre encara no l’he llegit, però segur que aviat ho faré. Sóc una gran fan teva i no passa un dia que no comprovi si has posat alguna cosa de nou.<BR/>M’he decidit ha comentar-te avui, cosa que ho ves fet moltes vegades, però, aquest tema de la nutrició m’apassiona.<BR/>Voldria saber la teva opinió de si els vegetarians o més ben dit, la nova dieta alcalina (ph), gràcies als teus coneixements, pot ser creïble o no. <BR/>Gràcies.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19104957.post-90476709686248467952008-10-16T18:42:00.000+02:002008-10-16T18:42:00.000+02:00carquinyol. Si. Des que van veure que això dels al...carquinyol. Si. Des que van veure que això dels aliments saludables augmentava les vendes no paren d'afegir coses. I al final ja no saps si ets al supermercat o a la farmàcia!<BR/><BR/>Anna. Es que hi ha profes que... els haurien d'escanyar!<BR/><BR/>asimetrich. És possible. Al final un excés de qualsevol cosa, per bona que sigui, té efectes deleteris. Un clàssic és la intoxicació per excés de vitamina A.<BR/><BR/>laia. Jo no se que triar, si el salmó o les sardines. Les espirulines, la veritat es que tampoc son dolentes. Per anar d'excursió, de vegades he menjat barretes que en tenien i no estan malament. Però comparat amb el peixet ben cuinat...<BR/><BR/>alasanid. Bé, si només fos una redundància. El que passa es que de vegades posen cada disbarat que sona molt científic, que acabes per no fer cas de res.<BR/><BR/>núria tomas. Ostres. Ja sabia que els suplements que posaven eren testimonials. però no imaginava que fos tant poquet! Em recorda alguns que deien "baix en calories" i únicament tenia un parell de calories menys que l'original.Danhttps://www.blogger.com/profile/00469013884686905229noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19104957.post-31332274057200875572008-10-16T16:52:00.000+02:002008-10-16T16:52:00.000+02:00L'etiqueta Omega 3 en molt productes és tan sols u...L'etiqueta Omega 3 en molt productes és tan sols un reclam publicitari. La meva filla és al·lèrgica al peix i havíem de treure els Omega 3 d'algun altre lloc. Vàrem pensar en tots aquests aliments enriquits però, com que per deformació professional no em crec cap publicitat sobre productes bio-eco-molècules "rares", etc, vam començar a investigar. I clar, el que em pensava. Goiteu: 100 g de salmó fresc (dues rodanxes?) porta 5.175 mg d'Omega 3, el bónítol 2.326 mg i la truita de riu 1.473 mg. La llet Puleva amb Omega 3 porta tan sols 32 mg en 100 g de llet!!. Sabeu quants litres de llet necessitava la meva filla per suplir dos talls de Salmó!!!!??? Qui més qui menys sabrà fer els calculs...Núriahttps://www.blogger.com/profile/12082725271482400479noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19104957.post-43792924459089173222008-10-16T15:58:00.000+02:002008-10-16T15:58:00.000+02:00Si aviat seran més nutritius els xampús que el que...Si aviat seran més nutritius els xampús que el que hom pot trobar al mercat. I això que el que porten els xampús és només per fer veure que innoven.<BR/><BR/>El que m'agrada d'aquella llet (la de l'omega) és la seva redundància surt la omega majúscula encapçalant la paraula omega...Alasanidhttps://www.blogger.com/profile/05437985716878983513noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19104957.post-13705663159675773062008-10-16T15:28:00.000+02:002008-10-16T15:28:00.000+02:00Fa molta ràbia tota aquesta publicitat de producte...Fa molta ràbia tota aquesta publicitat de productes enriquits amb cinquanta mil coses...<BR/><BR/>Jo em quedo amb les sardines i no amb el salmó ;-)<BR/><BR/>Ai, abans d'ahir, a botànica, ens van posar un minivídeo de Spirulina. Quina gràcia, com es movia!! I ens deien que els del llac Txad ho deixen assecar al sol i s'ho mengen com si fossin galetes...Laiahttps://www.blogger.com/profile/11975212896471118320noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19104957.post-2453183985422597432008-10-16T13:24:00.000+02:002008-10-16T13:24:00.000+02:00He vist estudis en algun congrés en el que la supl...He vist estudis en algun congrés en el que la suplementació amb aquest tipus d'àcids grassos causava resistència a la insulina en rates. Els àcids grassos, en general, ja ho tenen això, es coneix força bé el mecanisme. Sempre m'he preguntat si tant suplementar aliments amb tants àcids grassos, tot i que siguin "bons", no farà que al final augmentin els casos de resistència a insulina. Una cosa és prendre'ls en quantitats normals (peix, oli d'oliva i fruits secs) i una altra molt diferent que estiguin presents en grans quantitats en la nostra dieta.<BR/><BR/>Estic totalment d'acord amb tu en els dos darrers paràgrafs.Asimetrichhttps://www.blogger.com/profile/08037399848812634763noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19104957.post-87425872457122157552008-10-16T10:37:00.000+02:002008-10-16T10:37:00.000+02:00jaja, m'has recordat un examen test de bioquímica ...jaja, m'has recordat un examen test de bioquímica -mira que en fa anys, i em va quedar gravat- en el que el profe s'havia equivocat en posar el carboni a partir del que no podem afegir dobles enllaços, havia posat el 12 enlloc del 9. I quan vaig anar a reclamar, va tenir la barra de dir-me: carboni 9, carboni 12... és igual, és el mateix. Una mica més i l'escanyo!!!Annahttps://www.blogger.com/profile/04392938252293150657noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19104957.post-12200148580990656192008-10-16T08:53:00.000+02:002008-10-16T08:53:00.000+02:00Com tu dius, aquests components són essencials... ...Com tu dius, aquests components són essencials... ara bé, darrerament la publicitat de diferents aliments s'ha centrat molt repetidament en això, tan que al final quan parlen d'un suc/llet amb omega 3, vitamina C, D i no sé quantes coses més un no pot evitar preguntar-se si amés de tot això també portarà suc/llet...Carquinyolhttps://www.blogger.com/profile/15103283808506617050noreply@blogger.com