tag:blogger.com,1999:blog-19104957.post8809755820960832083..comments2024-02-26T15:29:14.503+01:00Comments on Centpeus: Secrets dels ous ferratsDanhttp://www.blogger.com/profile/00469013884686905229noreply@blogger.comBlogger17125tag:blogger.com,1999:blog-19104957.post-27403975539784712032009-04-01T20:55:00.000+02:002009-04-01T20:55:00.000+02:00Jejejeje i tan bons que són!!Jejejeje i tan bons que són!!Assumptahttps://www.blogger.com/profile/07651317955082437887noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19104957.post-36149138508990117612009-04-01T01:18:00.000+02:002009-04-01T01:18:00.000+02:00Mareta meva Dan, quina gana que m'has fet venir!!!...Mareta meva Dan, quina gana que m'has fet venir!!! llàstima que ara no són hores de posar-me a fer un ou ferrat (i que els meus fills s'hagin acabat els dos que quedaven per sopar en format truita francesa...).<BR/><BR/>a mi m'encanten els ous ferrats. I fa pocs anys vaig tastar la variant dels "huevos estrellados" amb les patates fregides i virutes de serranillo... hmmmmm... no se'n pot abusar, però quan tinc un plat a davant és que perdo el món de vista!!!Grigrihttps://www.blogger.com/profile/06175576690868786076noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19104957.post-84771275770419026912009-03-29T23:36:00.000+02:002009-03-29T23:36:00.000+02:00assumpta. Mira'ls amb carinyo els ous ferrats, que...assumpta. Mira'ls amb carinyo els ous ferrats, que són un regal de la gastronomia! :-)<BR/><BR/>kika. La clau no és tant el que estigui fet, sinó el temps que fa que s'ha cuinat. De salmonela n'hi ha per tot arreu. I als ous, a la closca, sempre n'hi ha. El que passa és que per que siguin un problema per la salut cal menjar entre deu i cent milions de bacteris. Quan preparem un ou no n'hi ha mai tants. Però si el deixem cru durant molt temps si que els bacteris creixen i arriben a la quantitat necessària per ser tòxics. Per tant, un ou cru el pots menjar sense patir. Però si porta molt temps des que has trencat la closca, doncs ja no. Ara bé. Si l'has cuinat correctament, has mort els bacteris i tampoc hauria de passar res... (Però el menjar millor fresc sempre)Danhttps://www.blogger.com/profile/00469013884686905229noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19104957.post-6518446674650269712009-03-29T22:07:00.000+02:002009-03-29T22:07:00.000+02:00doncs jo havia sentit que deixar el rovell gaire c...doncs jo havia sentit que deixar el rovell gaire cru era perillós, per la salmonela, etc... que s'havia d'anar cobrint amb oli calent perquè es cogués una mica...què me'n dius? llegenda???kikahttps://www.blogger.com/profile/00560857850512886645noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19104957.post-88056372663383991852009-03-29T00:34:00.000+01:002009-03-29T00:34:00.000+01:00Bocabadada és com m'he quedat !El proper ou ferrat...Bocabadada és com m'he quedat !<BR/>El proper ou ferrat que faci, et ben juro que el "veure" diferent, amb uns altres ulls!<BR/>I sí, com tu bé dius, fregits amb oli d'oliva i calent "al punt" de manera que quedi realment per a "sucar-hi pa".<BR/>Aissss, com m'ha "agradat" aquest post!<BR/>Salutttttt !<BR/>;)assumptahttps://www.blogger.com/profile/09231715172298390738noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19104957.post-72538653557792247492009-03-27T19:45:00.000+01:002009-03-27T19:45:00.000+01:00Maionesa!!! Un altre gran tema que m'apunto! Gràci...Maionesa!!! Un altre gran tema que m'apunto! Gràcies :-)Danhttps://www.blogger.com/profile/00469013884686905229noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19104957.post-79118084455138160142009-03-27T19:25:00.000+01:002009-03-27T19:25:00.000+01:00^^Altra vegada em treus un somriure enorme ^^Sempr...^^<BR/><BR/>Altra vegada em treus un somriure enorme ^^<BR/><BR/>Sempre he dit que si un dia em fessin la pregunta aquella de "què t'enduries a una illa deserta", respondria ous i xocolata ^^<BR/><BR/>I la meva FASCINACIÓ (perquè l'interès extrem hi havia sigut sempre) per la bioquímica va créixer el dia que vaig conèixer el procés de desnaturalització al fer maionesa ^^<BR/><BR/>Visca els ous!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19104957.post-65643962829228934012009-03-27T17:51:00.000+01:002009-03-27T17:51:00.000+01:00Agnés. Però si tot és ple de coses interessants! :...Agnés. Però si tot és ple de coses interessants! :-D<BR/><BR/>Maria. Si que son bons si. El dia, però, lleuger lleuger, doncs quasi que no :-(<BR/>però gracies pels desitjos!<BR/><BR/>Anonim. Ostres! Amb la a? Jo separo la clara del rovell amb una cullera o amb la closca. Més complicat, però al final deus acabar amb una ma... :-D<BR/><BR/>David. :-D<BR/><BR/>Carquinyol. Doncs de cuina... no.<BR/><BR/>Mo. L'ou passat per aigua també té el seu que. però el gustet dels ferrats ....<BR/><BR/>Bajoqueta. M'ho apunto això de les esferificacions!<BR/><BR/>Alasanid. ostres. Quan s'arriba a aquest punt sospito que la resta de l'organisme també està molt "desnaturalitzat"<BR/><BR/>Iris Gual. Doncs ja ho saps. Una mica d'oli, un ou i...Danhttps://www.blogger.com/profile/00469013884686905229noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19104957.post-73550938986939990992009-03-27T16:57:00.000+01:002009-03-27T16:57:00.000+01:00M'has fet agafar gana!!M'has fet agafar gana!!Iris Gualhttps://www.blogger.com/profile/09418302832236348206noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19104957.post-17477890908421278452009-03-27T16:02:00.000+01:002009-03-27T16:02:00.000+01:00És la millor manera de parlar de la desnaturalitza...És la millor manera de parlar de la desnaturalització de les proteïnes, l'ou ferrat.<BR/><BR/>Parlant de desnaturalització, les proteïnes que hi ha als ulls a quina temperatura ens podrien deixar sense visió? (més o menys)Alasanidhttps://www.blogger.com/profile/05437985716878983513noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19104957.post-3661486295659137012009-03-27T12:35:00.000+01:002009-03-27T12:35:00.000+01:00Fins amb una cosa tant simple com és un ou, ens ha...Fins amb una cosa tant simple com és un ou, ens has deixat bocabadats amb la teua explicació :)<BR/>La pròxima vegada, les esferificacions del Ferran Adrià jajaja.bajoquetahttps://www.blogger.com/profile/08233756638524833310noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19104957.post-23874565014924923582009-03-27T10:36:00.000+01:002009-03-27T10:36:00.000+01:00el pròxim curs quan expliqui l'ou t'invitaré a fer...el pròxim curs quan expliqui l'ou t'invitaré a fer la classe segur que els hi faràs d'una manera més divertida que jo!!!!!!!!<BR/>Com molt bé dius la clara coagulada(desnaturalitzada) és més digerible, mentre que amb el rovell passa a l'inrevés, per tan l'ou ferrat que té la clara coagulada i el rovell cru es una bona manera de aprofitar els nutrients que ens aporta. Malgrat que el greix de l'oli que agafa en fregir-lo pot disminuir una mica la digestibilitat.De fet, l'ou més digerible (més aprofitable des del punt de vista nutritiu) seria l'ou passat per aigua. Però és cert que l'ou ferrat, coi és més saborós!!!Mohttps://www.blogger.com/profile/09461972162325975020noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19104957.post-89881686787390948022009-03-27T09:48:00.000+01:002009-03-27T09:48:00.000+01:00umm... no estaràs preparant un nou llibre, oi ? Al...umm... no estaràs preparant un nou llibre, oi ? Alguna cosa com 'la ciència i la cuina'...<BR/><BR/>:PCarquinyolhttps://www.blogger.com/profile/15103283808506617050noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19104957.post-24894603196831509662009-03-27T09:44:00.000+01:002009-03-27T09:44:00.000+01:00Aquestes hores amb la gana que porto ja només em f...Aquestes hores amb la gana que porto ja només em faltava llegir aquest post !!!!<BR/><BR/>Bon profitDavidhttps://www.blogger.com/profile/07724435541988350325noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19104957.post-22189904825766686312009-03-27T09:42:00.000+01:002009-03-27T09:42:00.000+01:00La meva tècnica és una mica diferent. Trenco l'ou,...La meva tècnica és una mica diferent. <BR/>Trenco l'ou, l'aboco sobre una ma deixant lliscar la clara entre els dits per a que caigui a una tassa, mantenint el rovell a la ma. Després aboco el contingut de la tassa a la paella, hi poso sal i quan la clara és torrada hi afegeixo el rovell uns segons per a que s'escalfi i el trec de la paella.<BR/>D'aquesta manera cada part la cuines al teu gust.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19104957.post-44328052313791407392009-03-27T09:11:00.000+01:002009-03-27T09:11:00.000+01:00ESTIC d'acord en tu. Deliciosos i nutritius.Mai ha...ESTIC d'acord en tu. Deliciosos i nutritius.<BR/>Mai hagués sabut jo fer una exposició tan bé dels ous ferrats!!!<BR/>Que el dia et sigue lleuger.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19104957.post-65762454981452423592009-03-27T08:26:00.000+01:002009-03-27T08:26:00.000+01:00Hi ha alguna cosa que no converteixis en un fet i...Hi ha alguna cosa que no converteixis en un fet interessant? <BR/>:)Agnès Setrill.https://www.blogger.com/profile/06641832403497822931noreply@blogger.com