dimecres, d’octubre 01, 2008

Científics i sexis

Els tòpics són tòpics i, per descomptat, tots ho sabem i no els prenem seriosament, però... En el fons del subconscient i encara que no ho diem en veu alta, potser creiem que alguna cosa de certa deuen tenir. No?

(No parlo de tu, que ara mateix estàs llegint això, sinó de la resta del món, naturalment.)

El cas és que avui he topat, una vegada més, amb un tòpic profundament inserit a les nostres ments. I mira, de vegades no està de més criticar als tòpics. Una feina inútil, ja ho sé, però que també pot ser divertida.

I de quin tòpic parlo? Doncs el que afirma que els científics mai són atractius.

No, no. No ho negueu. Com són els científics que surten a les pel·lícules? Versions més o menys despistades i despentinades de l’Albert Einstein, autistes monotemàtics que tot ho centren a la ciència o grassonets amb ulleres molt grans que l’únic que fan és explicar al noi atractiu el que ha de fer per salvar el planeta i de pas seduir la noia.

Al final, aquesta acaba per ser la imatge que ens fem del científic estàndard (que, per cert, gairebé mai és una dona).

Si ho dubteu, poseu “científico” i “sexi” a Google. No surten científics sexis. Sobretot trobareu pàgines on científics expliquen els mecanismes biològics, evolutius, cerebrals o psicològics, que fan que trobem sexi algú.

I segur que a ningú li passa pel cap que aquest “algú” pugui ser el propi científic!

Per això m’ha fet gràcia trobar mentre tafanejava el facebook (si, jo també hi he caigut) una agrupació anomenada: “We're scientists AND we're sexy!”.

Entre les explicacions que apunten hi ha una obvietat. Poden coincidir el cervell i la bellesa. Com que no estan lligat genèticament, de vegades et toca un o l’altre, però també hi ha afortunats que tenen els dos.

Si dubteu, allà podreu trobar-hi uns quants centenars de fotos de científics d'ambdós sexes guaperes, atractius i per sucar-hi pa. (Em sap greu. Jo no hi surto).

Encara que no únicament hi ha grapats de científics/científiques anònims/anònimes que treuen el singlot quan els veus arribar. Per exemple, una altra iniciativa l’he vist en un blog en anglès que va triant científics que considera sexis. En aquest cas també hi podeu trobar la seva trajectòria professional, les especialitats a les que es dediquen i les seves aportacions. Enlloc hi ha escrit que per estudiar la síntesi de materials polimèrics a base de reaccions catalitzades per metalls sigui incompatible amb ser prou atractiva.

I finalment hi ha els mediàtics. Els que van d’estrelles i que promouen l’enveja (sana naturalment). Per exemple, un dels més famosos és un paleontòleg, en Paul Sereno. (aquí hi ha un comentari molt divertit sobre ell). Aquest guaperes es passa la vida anant amunt i avall descobrint nous dinosaures i presentant-los en pla mediàtic al temps que va trencant el cor de les seves fans. No serà casualitat que fa uns anys la revista People Magazine el va ficar a la llista dels 50 Most Beautiful People. I també surt a la Esquire’s 100 Best People in the World (1997).

Mmmmm. Reconec que aquests ja fan ràbia.

En tot cas, potser si que si ets científic de vegades fas acudits que únicament entenen els del teu ram. Per exemple, l’Anna va posar un vídeo que fa que els que tenen alguna cosa a veure amb la biologia molecular es petin de riure, però que deixa completament freds a la resta del personal. Però que potser no passa això amb la resta de professions? I no per això se'ls considera lletjos i rarets.

Al final l'única esperança que ens queda és que comencin a sortir sèries de televisió amb científics atractius. De moment els cirurgians (Urgéncias, House, Anatomia de Grey...) són els únics que ho tenen realment bé. La resta haurem d’esperar.

18 comentaris :

Carquinyol ha dit...

he... doncs no us queixeu gaire, que als informàtics, a més de poc sexis, sempre ens representen frikis i paranoics...

Per cert company... això de "allà podreu trobar-hi uns quants centenars de fotos de científics d'ambdós sexes guaperes, atractius i per sucar-hi pa".. facebook com a demostració d'això? si si, segur.... com que la gent no menteix en la foto al facebook o qualsevol altre lloc d'internet, sigui científic o no...

:P

Llum ha dit...

Jaja! Quin fart de riure amb la primera part del post!!! Però... a mi el monotemàtic em sembla guapo, o sexi, o com li vulguis dir. Però com el pots posar com a exemple amb els altres? Si hi haguessis posat el seu jefe, encara (és dels pocs que m'enganxa a la tele... i mira que és difícil!!! El de la foto, no el jefe, eh!!!) Tot i que m'has fet por amb això dels The Nerds... no vull ni pensar la pinta que faig jo :-P

En fi, com a tot arreu hi ha de tot, no? :-D

Anna ha dit...

carquinyol, tens raó que els informàtics encara teniu més mala fama!

Això sí, els biòlegs-informàtics devem ser ja la pitjor espècie possible, no?

Llu ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Llu ha dit...

EP!
Aquest és el moment de citar el Luxuriant Flowing Hair Club for Scientists

Interessant blog, btw

krusty ha dit...

Un altre dels tòpics és que los científics són gent seria!! pos hi haurà de tot!!

http://www.youtube.com/view_play_list?p=0ED322EBF5E5FF0C

Dan ha dit...

carquinyol. Si, els informatics també teniu un bon perfil (però el vostre és merescut, no?)... ;-)

llum. A tu el que t'agrada es el que esta posant a la pissarra. I del germa... quan feia Doctor en Alaska era una altre cosa.

anna. Els bioinformàtics si que son la pitjor de lo pitjor. Tu deus ser l'excepció que confirma la regla (i qui ho dubti, que es miri la foto que poses. Dono fe que no exagera gens!)

lluisa. Osytres, aquesta no la coneixia,. però venint de la revista aquesta no podia esperar altre cosa. En aquest grup , tampoc m'hi acceptarien :-(

krusti. Seriosos? Je je. Si ens conegessin com som de veres... (Millor deixar-ho així)

Sònia FR ha dit...

Suposo que deuen existir, com tot... espero trovar-n'he uns quants així quan vagi a la universitat :P .

Alasanid ha dit...

És com a tot arreu, el que passa és que en aquest àmbit no es destaca (normalment) per ser més atractiu. I qui és atractiu no sempre té l'oportunitat de ser conegut.

En canvi hi ha altres sectors en què si no s'és sexi res de res, per més llest que siguis d'allà no es passa.

I per fama nosaltres que diuen que les que són atractives estan al costat fent química jajaja (encara no ho he anat a comprovar, prefereixo viure feliç pensant que no hi són XD)

Dan ha dit...

sònia fr. I tant si trobaràs... de tot! ;-)

alasanid. De fet, sospito que les noies molt atractives tenen serioses dificultats per ser valoradas per la seva capacitat científica. Han de gastar molt amala llet per recordar que a més de maques són tant inteligents o mes que els carallots que les escolten.
Al costat fent química? Deu ni do, però si segueixes una mica i t'arribes a Biologia...

Llum ha dit...

Mmm... No parlava del germà. Parlava del jefe: http://l.yimg.com/img.tv.yahoo.com/tv/us/img/site/50/11/0000035011_20061021044731.jpg

Dan ha dit...

Ostres, es veritat!, però el paio aquest es el jefe? (com li deien a Aly McBeal, bomboncito? caramelito? No! bizcochito! Així que no es sexi el bizcochito? :-p

Carme ha dit...

House?!?!?!?!?!
Què dius! Noooo!
Tu estaries molt per davant, home.

Dan ha dit...

Carme. Ja se que no es cert, però es igual. M'encanta que m'ho diguis. Ets un encant.
:-)

Anònim ha dit...

el teu comentari al meu blog em va fer moltíssima il·lusió. No menteixo si et dic que potser ets un dels meus blogs "top ten". Per cert, t'he recomanat a la pàgina web del què llegeixes, uns forums sobre literatura. El tema és el de la divulgació científica.

No sé si guapos o no, però sens dubte els científics són els més atractius! :)

Segueix així!

Marta
apuntes del camino

Anònim ha dit...

Moltes gràcies per dedicar-nos un blog a tots/es nosaltres....jejeje
Ens seguim veient pel facebook...

De part d'una de les teves científiques sexis del grup, jajaja ;)

Montse

Cosespetites ha dit...

Jo ja sé que és un tòpic, però a la facultat, tant els profes de geologia com els alumnes a qui els entusiasmaven les roques, tots anaven vestits amb pantalons de pana marró i camises de quadres... sempre!!! I duien barbes més deixades que els talibans. No vol dir que fossin lletjos, però el seu estilisme...
Per sort, els del biologia, no estaven gens malament ;)

Daria Mishustina(Lezvinskaya) ha dit...

Sam ~ ignore them they really have no money .. I do believe the button bit though :-)