dimarts, de maig 30, 2006

Meme

Doncs la Reusenca m’ha passat el meme que corre ara i per una vegada deixaré els posts interessants. Però igual que fa la majoria, ja aviso que aquest no ho serà gaire d'interessant. Per cert. Qui els pensa els memes aquests? I d’on ha sortit el nom de meme?

Per què vas crear la teva bitàcola?

Doncs primer vaig descobrir els blogs un dia que tafanejava per internet, vaig posar el meu nom al Google i vaig trobar que un post parlava de mi (??). Desprès de flipar una mica, vaig veure que allò era un blog i que n'hi havia molts més. Vaig seguir llegint-ne, vaig començar a deixar algun comentari i al final, (i amb l’empenteta de l’Estranya) vaig decidir-me a provar-ho. Primer pensava posar uns quants posts de temes científics i deixar-ho córrer. No imaginava que tingues tant rotllo per explicar.

Quantes bitàcoles llegeixes al dia a part de la teva?

Les que tinc aquí al costat, les que deixen comentaris i algunes més que trobo saltant de comentari en comentari.

Saps què és un lector d'RSS? Si la resposta és sí, quin utilitzes?

Doncs no ho sabia, però com que el meme ja fa uns dies que corre ja ho he buscat i descobert. I no, no en faig servir cap.

Has banejat alguna vegada gent pels seus comentaris?

No. La veritat és que no he topat mai amb cap comentari fora de to ni res semblant. Suposo que al no ser temes personals, tothom pot opinar des del punt de vista que sigui. En canvi, un dia vaig descobrir que m’havien banejat en un blog. I no tinc ni idea del perquè. Ni tant sols recordo haver-hi deixat cap comentari. O potser en vaig fer algun amb “mala pata”. (La Llum no és l'única que fica la pota amb freqüència).

Quin és el benefici i el perjudici que t'ocasiona aquest món de les bitàcoles?

Benefici? Doncs m’ha fet gràcia descobrir que els temes científics si que interessen a la penya. Pensava que passaria poca gent pel blog, perquè no hi ha temes personals, res de morbo, ni brometes, ni coses divertides. Vaja!, que pensava que el trobarien molt “soso”, i la sorpresa és que si que hi passen i a sobre el llegeixen i ho comenten.

I també puc considerar un benefici la dinàmica que s’agafa. Pensar un post pel dia següent, mirar de fer-lo entenedor, buscar informació actualitzada i descobrir coses noves. És divertit i enriquidor.

Perjudici? Mentre no m’ocupi un temps excessiu, cap.


I com que ja fa dies que el meme corre per aquí, jo ja no el passo a ningú.

8 comentaris :

Guillem Mercadal ha dit...

Supos que 'meme' ve del francès i ve a ser 'sobre un mateix', cosa que ja lliga bastant.

Quant als posts científics: realment és agradable descobrir tantes coses en paraules planeres. De fet, no crec que a ningú no li agradi aprendre coses; només cal trobar la manera adequada, i trob que la teva n'és una.

Llum ha dit...

Ai! Per què surto tant en aquest post? :-)

Jo un dia vaig intentar trobar l\'inici d\'un meme (ni idea el que vol dir). Vaig anar tirant enrere, i enrere, i enrere... fins que me\'n vaig cansar. Poc esperit científic? Ni idea de qui els comença, però quan deu veure el resultat en deu estar ben orgullós...

Montse ha dit...

Doncs no és tan poc interessant com dius... meme? qu'est que c'est? els francesos, col·loquialment, li diuen "memé" a l'àvia (no sé si la materna o la paterna)

és curiós... memé = preguntes? entevista? contesta aquestes preguntes?

(ai uix, quin embolic)

Sigui com sigui, un petó des del meu mar!

Montse ha dit...

Fe d'errades


entevista = entrevista, òbviament (de vegades els dits i les tecles em juguen males passades)

Dan ha dit...

Ostres, quin mal rotllo!!!!
Igual que la Llum, m'he picat per saber on comença aixo dels memes i he anat seguint aquest. Despres de pasar per 20 blogs, saltar al castellà, visitar Peru, Sudafrica i tornar a Espanya,... l'origen es justament d'un blog que no m'acava de fer el pes:
"Como ser de derechas y no morir en el intento"
Ja sabeu: ...Propaganda de la COPE, els catalans som uns traidors, Que grande es el PP, que burro es ZP, España se hunde... brrrrrrr!

Llum ha dit...

Només 20 blogs? Has tingut sort, doncs. Jo el cop que ho vaig provar en vaig recórrer més de 20.

I aquesta "persona" que va crear el meme, què va fer? Va dir que creava el meme ell mateix? Ai, quina mania que li estic agafant!

Anònim ha dit...

Crec que gran part de l'èxit que té el teu bloc és que tot i parlar de coses des d'un punt de vista científic, ho fas d'una manera molt didàctica i entenedora, t'ho curres vaja,felicitats!!(un que posa brometes al seu bloc)

Anònim ha dit...

I have been looking for sites like this for a long time. Thank you! Data+processing+services+disaster+recovery rosacea and flax Turbo tax business 2005 Cuties vacations Ritz carlton rates nashville Migraine+pain+relief adipex+loss+weight New york male facelift car insurance info short term insuranse 1966 ford mustang coupe red case legal malpractice medical ny african american scholarship grant Anal tchech