dimecres, de març 18, 2009

100 jocs literaris!

Avui toca un post curt i molt especial. Com segurament molts ja sabeu, la magnífica iniciativa dels jocs literaris, que cada dimecres ens proposa des del seu blog l’amic Jesús Mª Tibau, arriba al número 100. Naturalment, calia fer-ne una de sonada per celebrar-ho, de manera que ha muntat un super-joc literari al que, per descomptat m’hi he apuntat sense dubtar-ho.

Trobareu les instruccions per a participar en aquest joc a Tens un racó dalt del món, però en resum es tracta d'encertar el nom de l'autor/a i el títol dels llibres que us proposin els que col·laborem en aquesta edició.

En el meu cas em plau col·laborar amb el següent text:


"Rere cada home viu hi ha trenta fantasmes, doncs aquesta és la proporció numèrica en la que els morts superen als vius. Des de l’alba dels temps, aproximadament cent mil milions d’éssers humans han transitat pel planeta Terra.

I és en veritat un nombre interessant, doncs per una curiosa coincidència hi ha aproximadament cent mil milions d’estrelles al nostre univers local, la Via Làctia. Així, per cada home que mai ha viscut, hi llueix un estel en aquest Univers.

Però, cada una d’aquestes estrelles és un sol, sovint molt més brillant i magnífic que la petita i propera a la que denominem el Sol. I molts –potser la majoria- d’aquests sols llunyans tenen planetes circumdant-los. Així, quasi amb seguretat hi ha terreny suficient al firmament per oferir a cada membre de les espècies humanes, des del primer home-mico, el seu propi món particular: cel... o infern."


Es tracta del fragment inicial d’un llibre en concret que heu d’endevinar (no poseu la resposta als comentaris, eh!). Per tal de facilitar-vos la feina us deixo aquesta pista:

Recordeu que podreu obtenir punts per al sorteig mensual que, en aquest cas, és un lot de llibres de Cossetània Edicions, i qui encerti més fragments inicials aconseguirà, a més i sense sortejos, un dels llibres de Tibau dedicat.

(Afegit l'1 d'abril. El plaç ha passat. Si voleu la resposta, la trobareu aquí)

I abans d’acabar, aprofito el text per plantejar-vos una pregunta:

Si realment ens correspon una estrella a cada un de nosaltres... quina triaríeu?

Jo em demano Albireo, a la constel·lació del Cigne. Un sistema doble constituït per una estrella més brillant daurada i una de més petita blava. Si allà hi ha algun planeta, els capvespres han de ser pura màgia d’ombres de colors!

19 comentaris :

Dan ha dit...

El primer comentari el faig jo per recordar-vos que la resposta al joc literari NO l'heu de posar aquí, sinó que cal enviar-la al Jesús Mª Tibau. Al seu blog trobareu les instruccions.

kika ha dit...

vet aquí d'on sortien els cent mil milions d'estrelles de la via lactea... si n'hi han més els comptes ja no surten tan rodons!
:-)

David ha dit...

Doncs jo trio Antares. A banda del color taronjat que desprèn, forma part del meu signe: escorpí.

No se de quin llibre parles però investigaré......

sants ha dit...

quan vaig visitar l'observatori Fabra aquest estiu, l'estrella que miràvem a través del fantàstic telescopi va ser Albireo! mira que em sonen poques estrelles, però casualitat, aquesta n'és una!!

Gerard ha dit...

Jo em quedo amb Betelgeuse! Així, quan d'aquí a 100 anys exploti en supernova, tothom que aixequi la testa de nit em podrà observar, tan gran i brillant com la lluna, però molt més espectacular!

Anònim ha dit...

Molt ben triat, una obra mestra sens dubte.

Anònim ha dit...

I contestant la teva pregunta, potser semblaré massa pragmàtic si em quedo amb el Sol? :)

Carme Rosanas ha dit...

del llibre vaig fatal, però jo trio Vega, de la constel·lació de la Lira... que sempre ens la mirem amb la meva parella, la podem compartir i tot si cal...

Dan ha dit...

kika. Doncs si. Exactament d'aquí va sortir la dada. Ara ja s'han trobat algunes estrelles més, i la població humana també ha augmentat una mica. però no deixarem que les dades ens facin perdre la gràcia, no?

David. Una supergegant roja! No està malament.

Sants. Doncs aquesta ja l'he agafat. N'hauràs de triar una altra! :-D

Gerard. Una altra supergegant. I tens raó, quan esclati en una supernova muntarà un bon sidral. Tampoc està tan lluny com per no afectar-nos!

McAbeu. tant el llibre com la pelicula van sortir "proverbialment bons". Vols triar el Sol? Bé, cadascú pot triar el que li plagui. Cap problema.

Carme. Vega a mi em recorda la película de "Contact". El primer senyal extraterrestre provenia d'allà.

malayalam ha dit...

doncs posats a triar...jo em quedo amb pròxima centauri, que amb un saltiró m'hi planto!

Assumpta ha dit...

Ostreeeeeeeessss em sona moltíssim i ara no hi caic!!

Res, doncs hauré d'investigar més... :-))

Assumpta ha dit...

Ja el tinc :-))

Gràcies!!!

Dan ha dit...

malayalam. No t'agrada gaire viatjar eh! :-D

assumpta. He he. N'hi ha que els estic trobant molt més difícils. Però investigar està resultat molt divertit!

bajoqueta ha dit...

Ni idea :)

bajoqueta ha dit...

Ja sé quin és! Jo estava a la lluna de València :)

assumpta ha dit...

Em sembla que.... potser si!

Per cert, em quedo amb Espica de la constel·lació de verge. ;)

Assumpta ha dit...

Investigar és moooooolt divertit!! ;-))

Dan ha dit...

bajoqueta. Que no era tant difícil! N'hi ha que ho són molt més.

Assumpta. Oi que no era difícil?

Assumpta. i tant! per això m'agrada la ciència! ;-)

Carme ha dit...

Poosss, me sembla que el sé, ja veurem, que hi hagi sort! :-)