dijous, de maig 07, 2009

D'un altre planeta

Ahir vaig llegir al diari una entrevista que van fer a l’Steven Creer, un “especialista en ovnis” que m’ha fet recordar aquells temps quan era jove i m’ho creia tot. Naturalment, els ovnis, les misterioses visites d’extraterrestres que marxen sense deixar rastre són un regal per la imaginació. Sobretot si creus fermament que és molt probable que existeixi vida en altres indrets de l’Univers.

Però una cosa és que hi hagi vida, i una altra de molt diferent és que la Terra sigui el punt de trobada de tots els extraterrestres. Uns extraterrestres que venen, després de fer un viatge inimaginablement llarg, i no fan gaire res. Ocasionalment segresten algú que després explicarà que li han fet uns experiments més o menys misteriosos i que després l’han deixat anar sense més.

També diuen que han posat instal·lacions a indrets com la Lluna. I que hi ha fotos dels astronautes amb aparells extraterrestres per allà. Ja és casualitat que amb la quantitat d’espai que hi havia a la Lluna anessin a posar-se just al costat dels ETs. Almenys, els seguidors d’aquesta conspiració desmunten la que afirma que no van anar a la Lluna.

Una cosa que costa entendre és la gran quantitat de descripcions que hi ha dels extraterrestres. Normalment són d’allò més humans. Un cap gran, dos braços, dos ulls, un color de pell més o menys estrany i una mida variable entre el mig metre i els tres metres. Però sempre amb fesomia més o menys humana. Mai són com cavalls, com escarabats o com cucs. Únicament a les pel·lícules la varietat augmenta malgrat que les formes humanes segueixen sent molt abundants.

I això és més aviat decebedor. Jo esperaria que milions d’anys d’evolució a un altre planeta donin un resultat ben diferent. Ja és casualitat que a altres planetes els camins atzarosos de l’evolució acabin donant el mateix resultat que a la Terra.

D’altra banda, resulta difícil entendre el que fan aquests ovnis. Si venen a contactar amb nosaltres, perquè no es deixen veure? A l’entrevista del diari diu que hi ha avistaments freqüents molts indrets del món. Però veure una cosa estranya al cel no vol dir que “allò” sigui una nau provinent d’un altre planeta tal com accepten amb una facilitat increïble els seguidors del fenomen ovni.

De fet, si el que volen és contactar, doncs poden aterrar al pati del davant de la Casa Blanca, de les Nacions Unides o a la Plaça Roja de Moscou i tothom ho podria veure. I l’explicació que si ho fessin hi hauria un gran pànic al món, doncs que voleu que us digui? Agrair la sensibilitat dels ETs, potser?

Però el més curiós, insisteixo, és la credulitat extrema dels seguidors dels ovnis. Segur que n’hi ha amb un mínim de rigor, però la majoria en tenen prou amb una llum movent-se pel cel o unes marques estranyes al terra per donar per fet que “ells” ja han arribat. I quan mostres algun dubte, o suggereixes alguna explicació alternativa més plausible, però menys interessant, et tracten amb un divertit menyspreu com una víctima de la ceguesa dels científics i de l’ocultisme dels governs o d’obscures corporacions.

...........

Molt bé. El post és més aviat fluixet, però amb tantes emocions amb el Barça, que voleu? Massa nervis i eufòria final per posar-me ara seriós.

Primer el Madrid, i ara ja som a la final. A les dues finals! El triplet és a l’abast! No sé si ho aconseguirem, però el que ens estem divertint en l’intent no té preu.

Aquest Barça si que és d’un altre planeta!

11 comentaris :

Laia ha dit...

Jo no dubto que hi hagi vida en altres planetes... però tot el que se sent, els avistaments, les naus espacials en forma de platet volador... ai, em sona massa "peliculero"... és el desig o la necessitat de voler veure coses les que els porten a esglaiar-se per tot. I això de que tinguin la mateixa fesonomia que nosaltres... no sé... manca d'imaginació crec :-P

El Barça desmenteix aquestes teories... sí que es deixen veure... i com!!! :-)

Carquinyol ha dit...

Company... si els extraterrestres aterressin a la Casa Blanca en un parpardeig estarien tots ficats a Guantánamo, per això no ho fan !! Seran extraterrestres, però no rucs !! ;)

Jo crec que venen a aquest planeta a fitxar pel Barça, ves per on...

David ha dit...

Doncs jo penso que els extraterrestres són tan humans com nosaltres..... ahir en vaig veure uns quants al camp Stanford Bridge a Londres. O no ?

Núria Talavera ha dit...

Doncs potser és perquè porto quatre nits sense dormir gairebé (i no pas pel Barça, la veritat) però a mi m'ha fet molta gràcia aquest post, és molt clar i desmunta unes quantes creences que, encara que sembli mentida, hi ha molta gent que les creu fermament. Si no et sap greu, puc utilitzar-lo per a una classe de llengua amb els meus alumnes?

malayalam ha dit...

Home, certament ha de ser frustrant trobar-se de cara un chupacabras i que, a part del susto de mort que et fot, et tractin sempre mes de locu...
ah, i parlant de la catarsis d'ahir, estarem d'acord que al Drogba al final del partit li va sortir el chupacabras que porta dins... quin jinye deu meu!

òscar ha dit...

tenim un equip d'etés que estan fent que assenyale'm roma com la nostra casa.

ja puc voler parlar de la natura de l'enciam que acabo xerrant del barça :)

Joana ha dit...

No dubto pas que existeixi la probabilitat de que hagi vida en altres planetes, però si que l'evolució hagi estat com la nostra, però som humans i per tant tot ha de girar al nostre voltant i no es pot posar en dubte que serà com nosaltres, jejeje.
Efectivament, aquest Barça és d'un altre planeta, però és que no hi ha ningú més que jugui com ells.

Júlia ha dit...

Aviam...

Jo sóc de les que et tractarà amb un divertit menyspreu com una víctima de la ceguesa dels científics ^^

Tot culé, al veure aquest Barça, VOLA! i vola mooooolt!! i és capaç de menjar-s'ho tot!! I al cel apareixen llums!! (acompanyades de fortes explosions!)

Segueixes sent capaç de contraargumentar-me les visites extraterrestres?!

Thera ha dit...

De tota manera, a part del Barça que se'n parla molt:) Trobo que el tema ha afluixat una mica en el món més mediàtic, fa uns anys era la òstia, tothom feia avistaments i a més d'un l'havien abduit!

Dan ha dit...

Laia. Abans creien en fades, dones d'aigua i follets del bosc. Ara és el mateix en versió tecnològica.
Es cert. El Barça si que es deixa veure :-D

Carquinyol. Com un ET fitxi l'Iniesta li destrossem l'ovni a puntades de peu!

David. Si que n'hi havia uns quants si.

Núria. Per descomptat que el pots fer servir!

Malayalam. Si que li va sortir un Alien de l'interior. I dels ferotges!

òscar. A mi em passa el mateix. Alea jacta es

Joana. Això de l'evolució és un detall que poques vegades tenen en consideració, però que em sembla molt important. Som uns egocèntrics els humans.

Júlia. Realment hi ha arguments que no puc contrarestar. Jo també vaig veure les llums. Va ser un encontre a la tercera fase. I aquestes setmanes que venen crec que hi haurà més avistaments! :-D

Thera. Ai, aquelles anades a Montserrat no se quins diumenges de mes, que deien que se'n veien molts. D'ovnis no ho se, però de fantasmes crec que uns quants!

bajoqueta ha dit...

Si són guapos que vinguen, sinó que se queden a casa seua jajaja.
Jo de menuda, quan miravem la sèrie aquella de "V", m'ho creia que vindrien un dia.
Encara los estic esperant :)