dilluns, de desembre 12, 2005

Un embaràs improbable

Ja vaig comentar en un altre post que, de vegades, aparèixen articles aparentment científics, però que no passen de ser simplement una broma. Per això quan vaig llegir el títol d'un article en concret, el primer que vaig fer va ser somriure, donar per fet que era una broma i vaig llegir-lo pensant quina bestiesa trobaria. Però aleshores vaig adonar-me que la revista no era de broma. Era el British Journal of Obstetrics and Gynaecology. Una gent seriosa! I això ja em va començar a mosquejar.
La veritat és que encara no estic completament segur que no sigui una broma, perquè he vist opinions en els dos sentits. Però en tot cas és bona. I, si no, mireu el títol: "Concepció oral. Embaràs via tracte gastrointestinal superior en una pacient amb aplàsia vaginal". Un embaràs per la boca? Je, je. Impossible oi? Aquí podeu veure l'article. Però mireu el que explica:
La història comença a Sudàfrica. En un hospital ingressen tres joves (dos nois i una noia) amb ferides per arma blanca. Sembla que hi ha hagut una baralla entre ells. Se'ls cura i després de uns dies a l'hospital, son donats d'alta sense més complicacions.
278 díes desprès, la noia ingressa a l'hospital amb dolors abdominals aguts i intermitents. Es diagnostica un embaràs a termini (o sigui, que anava de part), però... en examinar-la es troben que és un cas de aplasia vaginal. Això és una malformació en que la vagina no s'ha acabat de formar i sols hi ha un plec de pell entre els llavis de la vulva....¿¿¿???
Aleshores li practiquen una cesàrea d'urgencia i neix una criatura que físicament està bé. Un exàmen més detallat aprofitant la cesàrea mostra un úter normal i un inici de vagina d'uns dos cm a partir de l'úter, però que desapareix a partir d'allà. Vaja, que no hi havia cap "entrada"!
Naturalment, els metges van alucinar una mica, però uns quants dies desprès la cosa és va anar aclarint. La noia, evidentment, ja s'havia percatat del que li passava, i sembla que es limitava a practicar sexe oral, (desprès d'alguns intents descoratgadors de provar per la via més habitual). En una ocasiò, estava amb un nou company, quan el "formal boyfriend" va arribar i els va enxampar "in fraganti". Això va ser la causa de la baralla i les ganivetades que els van acabar portant a l'hospital.
I l'explicació que donen els metges, per justificar que no es tracta d'un embaràs miraculós (tot i que potser es pot considerar virginal) és que després de la felació, la noia es va empassar el semen. Com que estava en dejú, l'estòmac no segregava àcids i per tant, els espermatozoides van poder passar més o menys intactes. Poc desprès, la ganivetada que va patir li va perforar el budell, de manera que alguns dels espermatozoides van poder sortir del tracte digestiu i arrivar fins l'ovari que, oh casualitat! estava ovulant. L'òvul va poder ser fecundat i patapam!
Absolutament impossible? Doncs no se que dir. En tot cas, els metges asseguren que la semblaça física del nen amb el pare "teòric" (i que va acceptar la paternitat) exclou qualsevol efecte miraculòs.
Buf! Ja es veu que mai es prenen prous precaucions!

13 comentaris :

estranya ha dit...

Ostres! Increible!

Anònim ha dit...

la natura és un pou inacabable de sorpreses... i és que ja ho diuen: "la realitat supera la ficció" :-P

Anònim ha dit...

No m'ho puc creure! Cada dia ens expliques coses més increíbles! Extremaren precaucions al màxim després de sentir aquesta història!!!

Dan ha dit...

Extremar precaucions vols dir evitar les ganivetades post..., oi?
;-)

Anònim ha dit...

Jolin, quina tela no??? Realment sí, t'ho llegeixes i dius...pos va a ser que no...però...que dur...! En fi...contestant a la teva pregunta...hem fet pràctiques amb Drosophila Melanogaster, d'encreuaments, que requerien de mosques femelles verges...però no les vam buscar nosaltres...la professora de pràctiques molt amablament ens va donar les que necessitàvem..."tan sols" vam haver de buscar els mascles que ens interessàven per cada encreuament (buscar mutacions i aquestes coses)! Ara em queda el dubte...com es fa per trobar les mosques verges????

Anònim ha dit...

Vaja... espero que les noies més atrevides no s'inhibeixin per haver llegit aquesta història... ;-)

Absolutament al.lucinant... m'agradaria conèixer la probabilitat de que una cosa així pugui passar. Una entre un bilió??

Dan ha dit...

Je je. Hola Miri. Per tobar femelles de mosca verges es molt dur, perque resten verges com... una hora tant sols des que surten de l'ou. Per tant, el truqui era agafar-les recent sortides de l'ou. Quan encara tenen les ales rebregades.
(Per la resta: No estem bojos buscant mosques femelles verges; es una practica de genetica a la facultat de biologia)

Dan ha dit...

Myrdinn. La probabilitat no se quina deu ser... pero sembla que no es nula!

Anònim ha dit...

Flipant! Em recorda aquella historia que explicaven als anys 80 de la fabrica de Cacaolat i una que es quedava embarassada bebent-ne un...
A.R.

EQMEVD ha dit...

Jo en sé d'un que va nèixer així i li van posar McGiver...

Anònim ha dit...

Mare meva, al.lucinant... si és que realment el que també és increïble és la seqüència de coincidències! Ara fins i tot em sembla que començaran a inventar preservatius orals... :P -Nica

Anònim ha dit...

Una bona sorpresa això de que les verges ara puguin concebre de manera natural... Alerta que des de la Santa Seu no intentin silenciar-ho tot... ;-)

Anònim ha dit...

Una bona sorpresa això de que les verges ara puguin concebre de manera natural... Alerta que des de la Santa Seu no intentin silenciar-ho tot... ;-)