dimarts, de febrer 28, 2006

El diví Monstre Volador d'Espaghetti

Realment fa falta el bon humor per anar per la vida. Sempre és millor riure que enfadar-se o indignar-se enfront de gent que diu bestieses. I d'això en trobes constantment. Uns que afirmen que era penalti encara que les imatges mostrin, fora de tot dubte, que ni per casualitat es van tocar. Altres que calculen manifestacions de milions de persones en indrets on sols n'hi poden cabre milers. I així succesivament.
Doncs n'hi un que s'ha pres amb humor les presions dels defensors del Creacionisme. I la que ha liat! (Gràcies Jacme per mostrar-me la web!)
Ja sabeu que als Estats Units n'hi ha molta gent que creu que la teoria de l'evolució no és certa, bàsicament perquè no està d'acord amb el que diu literalment la Bíblia. I fa uns anys van tornar a atacar proposant la teoria del "Disseny Intel.ligent". La mateixa filosofia, però amb un nou maquillatge. Ara afirmaven que no es una opinió religiosa, sinò que és una teoria científica (ai!) i que com a tal, cal ensenyar-la a les escoles junt amb la de l'evolució. I moltes escoles, sobretot per l'Amèrica Profunda, van començar a fer-ho.
Però n'hi ha uns que van decidir que si la teoria del disseny intel.ligent era acceptable, perquè no acceptar altres teories del disseny intel.ligent? Dit i fet, van muntar una web basada en la nova "Esglèsia del Monstre Volador d'Espaghetti" (En anglès Flying Spaghetti Monster o FSM). Absolutament divertidíssim.
Segons ells, l'Univers va ser creat pel FSM i, tot i que ningú l'ha vist, ells tenen llibres sagrats que ho expliquen. I com que la seva teoria del disseny intel.ligent es tant respectable com les altres, exigeixen que també sigui explicada a les escoles.
Alguns detalls m'han fet riure molt. Per exemple, segons ells, l'Univers va ser creat fa poc temps, però si un científic vol fer mesures amb el métode del carboni 14, el FSM envia un tentacle-fideu que manipula l'aparell i fa que doni mesures incorrectes. Per això els científics estan tots equivocats quan diuen que el món és tant antic.
També hi ha cartes de les escoles que han rebut la solicitud dels seguidors del FSM. Algunes son divertides. Però moltes son de gent emprenyada que diuen que resaran per la seva ànima o que fins i tot l'amenacen amb l'infern per ofendre Deu, la Bíblia i les creences de la bona i honesta gent americana.
A mi, el FSM em sembla un Deu d'allò més simpàtic. Però no se'n sortirà. Com deia en un llibre el mestre Assimov: "Contra l'estupidesa fins i tot els déus lluiten en va".

7 comentaris :

Anònim ha dit...

Quina anada de l'olla. I el més greu és que la gent s'indigna... jajajaja
Que fort !

Dan ha dit...

Aixo es el mes fort. Les emprenyades que agafen.
Que no tenen sentit de l'humor?

Ferran Moreno ha dit...

Mira, anava a fer un comentari que respon la pregunta del dan: no, no en tenen. Heu vist algun «fonamentalisme», sigui del color que sigui, que tingui sentit de l'humor?

Per cert, fa temps vaig llegir que als seus seguidors els anomenaven «pastafaris»! lol

Anònim ha dit...

Lloat sia FSM pels segles dels segles!

Benvolgut Dan, segur que la poderosa gràcia divina que es manifesta en els seus Tentacles intercedirà per posar fi a la bogeria que vivim!

Contra l'estupidesa, només un déu estúpid pot reeixir i triomfar!

:DDD

(Per cert, ja tinc la traducció exacta dels fragments del text del Sèneca, un dia d'estos la penjaré!)

Llum ha dit...

Molt bo aquest Déu dels spaghetti. Realment, m'agrada més que tots els altres déus. És més simpàtic. I no provoca guerres :-)

nimue ha dit...

ostres! t'alabem, FSM!

Anònim ha dit...

Si fins i tot té una pintura a lo Warhol!!! Molt bona pàgina Dan