dimecres, de febrer 08, 2006

Un nou "mon perdut"!

De tant en tant arriben bones noticies. Si més no sorprenents. Un equip d'investigadors ha trobat un grapat d'espècies desconegudes fins ara, a les muntanyes de Foja, en una zona remota d'Indonèsia a l'illa de Papua/Nova Guinea. En realitat d'espècies noves se'n troven amb molta freqüència. Això per si sól no seria notícia. El que no és habitual és que es tracti d'animals superiors, es a dir ocells, mamífers, amfibis... Normalment el que es va descobrint son nous insectes o microbis i, és clar, això no és gaire notícia.
De moment, malgrat el desplegament informatiu, costa fer-se idea de com és d'important realment el que han trobat. Falta la informació científica rigurosa. Els informes que presentaran, les publicacions que generaran (m'imagino que una publicació a Nature caurà). mentrestant ens acontentarem amb les imatges que han portat d'aquests nous ocells menjadors de mel, o el cangur arborícola.
Naturalment no tot és nou. Han sortit, en algun diari, fotos d'un equidna, presentades com si fos un nou mamífer. I els cangurs arborícoles ja eren coneguts. Però no deixen de ser animals molt extranys i fascinants. El que més gràcia m'ha fet és el tornar a trobar alguna espècie que es considerava extingida. És com si la natura ens donés una segona oportunitat per preservar un tresor que vàrem deixar perdre.
La clau ha sigut, evidentment, el remot de la zona. Quan vaig mirar on coi eren aquestes muntanyes, vaig trobar que es tracta d'una zona considerada reserva natural. I quan donava informació sobre la zona especificava que vies d'accés i instalacions per turistes simplement no n'hi havia cap. Tant de bó això segueixi així. Sinò, aquest nou "mon perdut" es perdrà de seguida.
I seguirem esperant. Perquè segur que en properes expedicions seguiran descobrint noves meravelles.

8 comentaris :

EVF ha dit...

Els bitxos aquests deuen pensar "merda, ens han descobert!" Pobres...

Dan ha dit...

Je je. Tant tranquils que estaven

Anònim ha dit...

Jo el primer que he pensat quan ho he vist ha estat això: el paradís "perdut" a passat a no perdre´s en 1 minut, esperem que enlloc d´això, aquesta notícia serveixi per protegir més aquesta reserva natural... les fotos, de moment, ja són precioses...

Anònim ha dit...

Jo el primer que he pensat quan ho he vist ha estat això: el paradís "perdut" a passat a no perdre´s en 1 minut, esperem que enlloc d´això, aquesta notícia serveixi per protegir més aquesta reserva natural... les fotos, de moment, ja són precioses...

Anònim ha dit...

que no els toquin, que no els alterin, que no els matin, que no els comercialitzin, que no facin humanades!!!!!!!!!!!

Dan ha dit...

Es interessant veure com la majoria estem contents per la descoverta... pero sobretot preocupats per l'efecte que pugui tenir sobre aquella zona. Sera perque ja sabem com les gasten els humans? A quin preu anira un exemplar d'aquests animals al mercat negre? Si es que si ho penses molt et deprimeixes.
Creuem els dits

Anònim ha dit...

Estava esperant el teu post sobre el nou paradís descobert... M'ha alegrat saber que encara hi ha paradisos per descobrir en aquest món tan tecnificat, tan conegut, tan contaminat...

Anònim ha dit...

El que m'ha deixat ben parada és saber que, en aquest món de cada dia més petit gràcies (o degut)als mitjans de comunicació i les noves tecnologies, encara hi ha llocs inexplorats, amagats... Un lloc on no hi ha internet!