dijous, de febrer 09, 2006

Pingüins homosexuals?

Els animals sempre em sorprenen, però he de confesar que les persones encara més. Ha sortit a la premsa la notícia que "Los pingüinos homosexuales de Bremerhaven ignoran los encantos de cuatro hembras suecas". Ostres! El titular ja es una mica com en conya. Però llegeixo i ho entenc una mica.
Es veu que al zoo de Bremerhaven només hi tenien pingüins mascles. Al cap d'un temps, i devant la manca d'alternatives, van començar a presentar comportaments homosexuals. No és una cosa infreqüent en la natura, diguin el que diguin els moralistes. Aleshores, els del zoo van decidir portar quatre pingüins femelles cap al zoo. Segurament no era un problema de moral pública sinò l'interés llògic per mantenir la població de pingüins. Però el cas es que no ha funcionat. Els pingüins mascles "passen" de les femelles. S'han encarinyat massa amb els seus companys, potser? La noticia del diari ho deixa entreveure mig en broma (sempre brometes amb l'homosexualitat, fins i tot quan son pingüins).
Però segurament la raò és més simple. Les femelles les van portar quan no era època d'aparellament. I això, en el mon animal és molt important. Els humans gaudim del sexe sempre que volem (i podem) i ja hem separat la funciò reproductora de la social i del plaer. Però la majoria d'animals no. L'aparellament es fa per reproduir-se, i això es fa únicament quan l'època de cria és óptima. Les femelles en això son especialment restrictives, pel compte que els porta. De manera que si no és època, doncs no toca i punt. Potser quan sigui el moment, les femelles seran més receptives i els pingüins mascles els faran més cas.
Però el que m'al.lucina més han sigut les protestes dels colectius homosexuals. Es veu que consideraven que el zoo estava interferint en l'amor entre parelles del mateix sexe. Amor? Interferir? Parelles?.... Que parlem de pingüins!
Cal defensar els drets dels animals, però no els confondrè mai amb persones.

3 comentaris :

Anònim ha dit...

I és que al final no entenem res. Ni els uns, ni els altres.
Amb el fàcil que és deixar la natura que faci la seva.

Anònim ha dit...

Pobres pingüins, és que les necessitats d´afecte no són menyspreables en un ambient "hostil" :P...! A mi també em molesta quan a través de notícies com aquestes es desencadenen reaccions insospitades i exagerades, què en saben els pingüins de l´homosexualitat?? La natura és com és...

FFFF ha dit...

En saben tant com els dofins o els micos... Sí que en saben i que hi ha aus i mamífers que s'aparellen amb individus del mateix sexe. Si això no t'agrada, em sap greu, però és cert. Per cert, al bloc de l'Estació de Trens del joan hi havia un post sobre pingüins homosexuals fa uns mesos...