dijous, de febrer 23, 2006

Hauria d'estar prohibit

Diuen que prevenir és curar i això és una gran veritat. Però, ai! les costums i les modes tenen molt de pes. I tambè quan es tracta de salut. Per això hi ha metges que afirmen que seria molt fàcil evitar el 80% dels càncers de pulmó. N'hi ha prou amb deixar de fumar. Si la gent no fumés, ens estalviariem una enormitat en tractaments pel càncer, trasplantaments d'òrgans i morts prematures. Però, molta gent prefereix seguir fumant, i desprès acusar als metges de no fer prou per curar-li el càncer que ha anat alimentant durant tants anys.
De totes maneres el tabac crea adicció, això puc entendre-ho. No és tant fàcil deixar-ho (tot i que tampoc és impossible, molta gent ho aconsegueix). Però hi ha altres coses que em treuen de pollegera. Actituts que comporten el que la gent acabi enmalaltint i sembla que tant se val. O, encara pitjor, es nega la evidència. I recentment n'ha sortit un cas. Parlo de l'anorèxia i les models de moda.
la "Asociación en Defensa de la Atención a la Anorexia Nerviosa y la Bulimia (Adaner)" ha fet notar que algunes models que van desfilar a la recent edició de la pasarela Cibeles eren noies que feien servir una talla 34 i que mostraven un aspecte clàrament per sota del que es pot considerar mínimament saludable.
Reconec que jo de talles no hi entenc un borrall. Quan miro una etiqueta i em trobo amb cinc talles diferents per Europa, USA, UK i no se on més, passo i simplement pregunto al dependent si m'anirà bé. Però de l'aspecte si que puc opinar, he mirat les fotos de les noies que van desfilar i al.lucino. D'una d'elles miro les cames i no puc evitar el recordar les classes d'anatomia. Distingeixo el fèmur, la ròtula amb totes les seves parts i uns quants feixos musculars. No tots, perquè just per sobre del turmell, sembla que no hi ha gens de carn. I mirant altres fotos d'altres desfilades es pot arribar a trobar coses increïbles.
A mi em sembla que això es podria considerar una incitació a l'anorèxia. I això és un tema molt seriós. I a sobre, la directora de la pasarela diu que les noies gastaven talla 38 o 40 i que no presentaven en cap cas "delgadez extrema" i que transmetien "imagen de salud". Home! ja he dit que jo de talles no hi entenc, per tant no ho discutiré. Però dir que transmetien imatge de salut és insultant per la intel.ligència. A mi, aquelles cames em semblen malaltisses. Més que imatge de salut, o despertar-me atracció m'entren ganes de convidar la noia a un entrepà de pernil d'urgència. Que no ho saben que, com deia l'avi: malgrat les modes, als homes ens agraden les dones una mica plenetes i el vi una mica dolç?
Igual que s'està prohibint la propaganda del tabac, em sembla que caldria prohibir la propaganda de l'anorèxia. Que bàsicament és el que fan quan trien aquesta mena de noies en aquestes passareles. I ja se que elles no en tenen cap culpa. Son els que decideixen el tipus de noia que desfilarà els que tenen la responsabilitat.
No deu ser tant difícil disenyar vestits per noies reals, amb pit i cadera (talla no-se-quant).

12 comentaris :

Alae ha dit...

Jo no em crec que els xics preferisquen una dona pleneta. Sols s'ha de fer la prova entre una xica que en gaste una 36 i una altra de la 42. Estic segura que anirien a per la de la 36. Segur!!
És vergonyós

Anònim ha dit...

Jo no ho crec, Alae... crec que el que agrada és la forma pròpia de cada persona, sense arribar a extrems... si una noia és primeta perquè el seu cos és així, llavors segurament estarà proporcionada i resultarà maca, igual que la noia del 42, però si una noia del 42 intenta aprimar-se i arriba a una 36, segurament es veurà molt xuclada perquè la seva complexió no és així, i viceversa amb la de la 36 que passés a la 42. Jo crec que tot és acceptable, si està en el rang de salut,i a més, contra gustos no hi ha res escrit ;-)

Dan ha dit...

Uf!... 36?... 42? De nou em perdo.
Pero sempre es preferible la carn als ossos.
Malfieu dels tòpics.

Anònim ha dit...

Doncs si q és una vergonya, hi ha molta polèmica però és q les imatges q es veuen ho diuen tot...fins i tot la 34!!! La 34 si és d nena petita! Imagina noies de metre 80 i amb un pes de 52 i talla 34-36 ¬¬ Això no és natural

Anònim ha dit...

Fent d'advocat del diable cal veure, però, fins a quin punt les models són còmplices i no víctimes d'aquesta situació.
La gent tampoc és tan idiota com per no distingir estar prima i estar raquítica. En més o menys mesura tots i totes estem ajudant a perpetua-ho.
Prenem consciència i fem el possible per evitar-ho.

Anònim ha dit...

Maluc, es diu maluc (cadera)

Anònim ha dit...

Totalment d'acord, Dan. I no només això. Encara la directora va tenir la barra de dir que eren dones perfectament normals. A sobre ens volen pendre per rucs. Basta mirar-ho per veure que hia alguna cosa que falla, oi?

Salut!!

Anònim ha dit...

Fa pena, molta pena.
Aquestes coses (perquè no són ni dones, ni noies, són coses que semblen sortides d'un camp d'extermini) són la cosa més poc suggerent i agradable de veure que hi pot haver. Jo soc lesbiana i com a tal em miro el cos de les dones encara amb més atenció. Si una cosa és agradable en una dona és la seva pell suau, una mica toveta. A mi m'encanta abraçar ( i que m'abracin), però seria del tot incapaç d'abraçar això que porta dos retalls vermells de tela tapant lo poc que es pot tapar. És un sac d'ossos, col·locats sense garbo, que de ben segur em clavaria, tot i que jo, sí tinc la pell suau i la carn una mica toveta.

Dan ha dit...

I el mes emprenyador es que les presenten com "models" es a dir, com allò a imitar. Aquí hi ha un problema, i seriós. Perquè molts ens n'adonem, però hi ha jovenentes (i algun noi també) que cauen en el parany.

Anònim ha dit...

Great work!
[url=http://yjcusxcv.com/xfbd/ambf.html]My homepage[/url] | [url=http://nfedifmh.com/bfoh/gcfz.html]Cool site[/url]

Anònim ha dit...

Nice site!
My homepage | Please visit

Anònim ha dit...

Great work!
http://yjcusxcv.com/xfbd/ambf.html | http://eabvqtsw.com/otuv/ojvl.html