dimecres, de febrer 15, 2006

On tinguem una bona conspiració...

No hi ha res com una bona teoria de una conspiració. I si és a nivell mundial, millor que millor. Segur que tots n'heu sentit alguna tipus "Expedient X". Però la meva preferida és la de la "Alternativa 3", més que res perquè reconec que durant molts anys em va tenir ben intrigat.
En el meu descàrreg he de dir que jo era molt jovenet. Però un dia, en el programa del doctor Jiménez del Oso sobre temes de ovnis, parapsicologia i coses així, (La Puerta del Misterio), van passar un reportatge d'una televisió americana molt inquietant. Era un treball de investigació segons el qual els científics s'havien adonat que el canvi climàtic era irreversible i s'estudiaven tres alternatives. La primera era emprar bombes atòmiques per fer forats a l'atmosfera i que sortirs l'excés de calor. Naturalment l'havien abandonat. La segona era fer refugis subterranis per resguardar les élits dominants del món fins que passés el desastre climàtic. Aquesta no es descartava i semblava que ja anaven fent ciutats subterrànies. Però la Alternativa 3 era una colonització urgent del planeta Mart, sortint desde una estació intermedia a la Lluna. S'hi transportarien també les élits i molts científics per refer la vida a un altre indret ja que la Terra la donaven per perduda.
El programa era convincent! Hi sortia un astronauta de la mission Apol.lo 17, en Bob Grodin, que deia que quan havien arribat a la Lluna, en realitat ja hi havia molta gent per allà. I recordo un mapa de la lluna que marcava la posiciò dels allunatges soviètics i americans. Molt dispersos per la cara visible però... tots agrupats en la cara oculta. Fins i tot hi havia imatges de "vida" a Mart! alguna cosa que es movia per sota del terra i la veu dels que parlaven molt excitats mentre ho transmetien a Houston.
Naturalment, tot era un muntatge. Un programa previst per ser emès al Estats Units el dia 1 d'abril (que allà és el dia dels innocents), i en el que al final hi sortien els noms dels actors. A més, tal com deien anys desprès els que el van fer: "qualsevol podia comprovar que el nom de l'astronauta era inventat!" A l'Apol.lo 17 no hi havia cap Bob Grodin! I és impossible tenir una comunicació en temps real entre Mart i Houston. El senyal de radio triga entre 8 i 20 minuts en anar la pregunta i arribar la resposta.
Però, es clar. Si ets jove, i internet encara no funciona, d'on coi treus les llistes d'astronautes? de fet, ni recordava el nom de l'astronauta. I on pots mirar a quin indret han anat les missions sovietiques a la banda oculta de la Lluna? És cert que desprès van fer un llibre dient que tot era un muntatge, però com podia saber-ho? Si al menys el doctor Jiménez del Oso hagues deixat passar els títols de crèdit del final on deia que tot era una ficció, o ho hagués deixat clar ell mateix...
Però fins i tot desprès que els que van fer el programa diguessin que tot era una broma, la teoria de la conspiració resisteix. A més, ara corre el rumor que potser el programa va ser un engany... però que el govern està preocupat perquè, sense saber-ho, havien donat pistes de un projecte semblant, que si que és real i que es porta molt en secret...
I és que una bona conspiració dona molt morbo i no es deixa perdre així com així!

2 comentaris :

Anònim ha dit...

Com dius tu, que li diguin al Mulder i l´Scully, que ho van posar de moda!!!! El pitjor és pensar que, segurament, la realitat supera la ficció, i quines conspiracions deuen de ser reals... anem a conspirar sobre el tema ;-)

Anònim ha dit...

Déu meu, no vull estar viva quan tot això suceeixi...el problema és que és molt possible que algun dia hagim de col.lonitzar algun altre planeta però...serà això possible?Simplement, espero no veure-ho i morir en la ignorància!